tiistai 29. heinäkuuta 2014

Kuusikorven Esteleiri nro 8

Heipsan.
 Leiriltä kotiuduin perjantaina, nyt sitten tulee vähän postausta sieltä.
Haluaisin kirjoittaa mitä tehtiin minäkin päivänä, mutta pitää nyt myöntää, että muisti pätkii liikaa. Kerron nyt kuitenkin parhaani mukaan kaikkea :)

Leirille saavuttiin su iltapäivällä, kuten viimevuonnakin. Olin jo tutustunut facebookin kautta muutamaan, ketkä olivat tulossa samalle leirille. Meitä oli melko vähän, 9 leiriläistä, mutta siitä oli tietysti enemmän hyötyä kuin haittaa :) Kaikki olivat todella mukavia ja uusia kavereita tuli hankittua <3
Meillä ei juurikaan ollut koulutunteja, (yksi heti maanantaina) mutta eipä esteleirissä se idea olekkaan. Menin koulutunnin suomenhevosruuna Maukalla. Loppuviikosta olikin sitten kaikkea muuta aivan mahtavaa!

Lämmin (paahtavan kuuma) ilma + sopiva määrä leiriläisiä + Autot ja trailerit = Uimareissu hevosten kanssa pyhäjärvelle! Aivan mielettömän hieno kokemus!! Tunnin automatkasta ja lievästä matkapahoinvoinnista huolimatta ehkä hienointa mitä olen hevosten kanssa päässyt kokemaan, SUOSITTELEN <3

Ensimmäinen estetunti menikin sitten osaltani päin Peetä... Ratsastin Makella (jonkun näköinen arabiristeytys) Ja herra oli sitten piiiikkusen poissa kontrollistani koska se kuumui todella paljon. Putosin, mutta en Maken hepulin takia, vaan se kielsi huonon tien vuoksi. Lensin kaaressa kaulan yli ja kaadoin sitten koko okserin. Ei onneksi sattunut :) Tuon jälkeen pelotti hypätä, mutta yritin joten kuten suoriutua tunnin loppuun. Seuraavana päivänä sain taas maken estetunnille... en olisi millään enää uskaltanut ratsastaa sillä, mutta opettaja sanoi, että kammot pitää saada pois! Hän oli ihan oikeassa. Nyt tunti meni hyvin. Make oli rauhallisempi, kun ratsastin sitä vähän eri tavalla. Tunti meni paremmin ja olin tosi tyytyväinen ja helpottunut :)

Meillä oli myös maastoeste tunti. Sain ratsuksi Pertsan, joka on ihana luottopolle maastoillessa. Menin pertsalla myös yömaaston ilman satulaa. Maastoesteet olivat ihanan ratsastusmatkan päässä. Ensin maasto oli vähän hankalaa, mutta Pertsa kulkia ala- ja ylämäet todella varovasti. :3 Ravasimme reipasta vauhtia metsäteitä, ja lopulta olimme perillä hiekkakuopilla. Esteet olivat korkeimmillaan 70 cm. Pertsalle näiden ylityksessä ei ollut ongelmia, sillä se on yksi tallin korkeimmista hevosista. Klo oli jo melkein kymmenen illalla ku palasimme tallille. Paluumatka oli ihanaa, saimme ravata rauhassa metsäteitä auringon hiljalleen laskiessa. Taas yksi aivan mieletön päivä takana.

Sitten kerron vielä vähän leirikisoista.
Ratsastin ne Santulla. Lämpöä oli silloin noin 30 astetta auringossa, joten jokainen ymmärtää että hevonen taikka ratsastaja ei vain jaksanut mennä täysillä. Esterata oli helppo, paitsi yksi kapea este jossa meinasi tulla puomi mukaan. Jo ennen suoritustani ajattelin, että ajasta viis, kunhan saisin puhtaan radan. Tällä periaatteella sain puhtaan radan ja 3.sijan :)

Tässä vielä tekemäni leirivideo :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti